Voorwoord

OP EEN MOOIE ZOMER

Wat fijn dat je bij deze speciale editie van MEZZA bent beland! De afgelopen weken hebben we met z’n allen op de redactie enthousiast aan dit online zomernummer gewerkt. Beau maakte zijn column toen hij net uit Italië was geland. Toen ik ’m hoorde - want ja, Beau leest ’m speciaal voor deze editie voor - banjerde ik in gedachten op het strand van zijn jeugd. Hij beschrijft zijn herinneringen zo, dat het is of je er bent. Collega Mark struinde een lange nacht alle zomerhits af en maakte een ongelooflijke lijst, met meer dan acht uur muziek. Van In the Summertime tot Copacabana - ik begon met luisteren tijdens het koken en werd er instant vrolijk van. Art director Henk en vormgever Sita speelden met effecten waardoor deze online MEZZA een bewegend feest is. Vooral op de tablet en op de desktop, dus bekijk ’m zeker ook daarop.

Een periode om te mijmeren 

Voor mij is de zomer, veel meer nog dan het einde van het jaar, een periode om de balans op te maken. Om al fietsend of in de hangmat te mijmeren over dat wat was en over dat wat komt. Over wat ik nog wil en wat ik niet meer wil. In deze zomer-MEZZA leerde ik van psycholoog Josje Smeets, een van de experts die ons de kunst van het vakantievieren bijbrengen, dat ik dan vooral in de vakantie mijn mail niet moet lezen, omdat het brein daarvan uiteindelijk opgebrand raakt. En dat het voor het snelste omschakelgevoel het beste werkt om niet eerst uit te rusten, maar meteen de hort op te gaan. Het Tikkiebad (wens van oudste) en het luchtkussenparadijs (wens van jongste) staan alvast genoteerd voor de eerste vakantiedagen.


Op mijn vakantiewenslijst staat net als op die van Daan een mooie kampvuuravond. En bij dit alles ga ik proberen om - goeie van Kasper van Kooten in ‘Zomerhemd van het lijf’ - alleen ’s avonds even op mijn telefoon te kijken. Of misschien zelfs dat niet eens.


Een heel fijne zomer gewenst!

Sara van Gorp (49) 

Chef MEZZA en moeder van twee zonen van 8 en 13.